Berita ValkBerita Valk werkt vooral figuratief in klei en was. Dier en mens inspireren haar om enerzijds strak, gestileerd en verfijnd te werken of anderzijds juist spontaan om uitdrukking te geven aan een beweging of krachtige houding.


Het uiteindelijke materiaal, brons, kunststof of keramiek dient dit te versterken. Bronzen beelden hebben haar voorkeur, maar giethars of andere kunststoffen houdt ook de grotere, monumentale, duurzame beelden bereikbaar voor een breder publiek.

Ontwikkeling


Berita was vooral een autodidactisch beeldende kunstenaar. Vanaf 1999 is Berita actief betrokken bij het Beeldhouwatelier Arnestein (BAA).In 2009 heeft zij de mogelijkheid om Etienne Vindevogel op te volgen als mede-eigenaar van het Beeldhouwatelier Arnestein in Middelburg met beide handen aangegrepen, een belangrijke mijlpaal in haar verdere ontwikkeling als beeldend kunstenares. Na een jaar bij Frank Stoopmans in de leer te zijn geweest is zij in 2015 gestart met de deeltijdopleiding beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, tussendoor heeft zij bij Leendert Houtenkamer diverse leergangen portret boetseren gevolgd.

Exposities en Opdrachten
Berita maakt beelden en portretten in opdracht, maar ze werkt ook vrij. Haar beelden zijn te zien in haar atelier in Goes en Middelburg en daarnaast tijdens verschillende exposities.

Exposities


 28 en 29 mei 2022: Kunstmanifestatie De Wilgengaarde Benschop

Contact


Hebt u een opdracht, speciale wens of wilt u vrijblijvend meer informatie over een beeld? Neem dan contact op met beeldend kunstenaar Berita


  • beritavalk@gmail.com
  • 06-22691392
  • www.beritavalk.nl

Werk van Berita