Anita Dekker

Anita Dekker ( 1949 Den Haag ) maakt figuratieve / abstracte beelden.

Zij laat zich inspireren door de zichtbare wereld om haar heen. Vooral dieren en mensen in uiteenlopende poses laat ze aan zich voorbij gaan.


Haar handschrift heeft een duidelijke impressionistische inslag hetgeen een prachtig licht / donker toets in het materiaal nalaat. De beelden stralen kracht – beweging en humor uit.


Opdrachten zijn een grote uitdaging voor haar. Het is heerlijk om de wensen en gevoelens te vertalen met het maken van een beeld.

Ontwikkeling


Anita heeft jarenlang samengewerkt met Peter de Jong, voormalig stadsbeeldhouwer van Middelburg. Daarnaast heeft zij de opleiding voor beeldhouwen met specialisatie steenhouwen aan de Academie voor Schone Kunster in Eeklo afgerond.
Werken van haar zijn in bezit van particulieren in binnen- en buitenland. Ook heeft ze opdrachten voor de overheid uitgevoerd. In Middelburg staan o.a. de Adelaar op het gebouw de Kloveniersdoelen, het portret van Eleanor Roosevelt bij de University College Roosevelt en in Koudekerke Heraldische leeuwen voor de kerk.

Expositie

Contact


Hebt u een opdracht, speciale wens of wilt u vrijblijvend meer informatie over een beeld? Neem dan contact op met beeldend kunstenaar Anita.==


Werk van Anita

Axelse Mona Lisa

uil

albast